Positief Denken Training

Published Sep 15, 20
6 min read

Blijf Positief Denken

In de huidige samenleving is er een sterke trend naar scheiding. Steeds meer relaties vallen uiteen. Steeds meer mensen zijn permanent alleen. In enquêtes ervaart ongeveer 10 procent van de alleenstaanden zichzelf als gelukkig, 40 procent voelt zich ongelukkig en 50 procent ziet zichzelf in het midden. Voor mensen die een partnerschap hebben, voelt tot 40 procent zich gelukkig, 10 procent ongelukkig en 50 procent plaatst zichzelf ertussenin: gelukkig en ongelukkig.

Sommige mensen voelen zich gelukkig als alleenstaanden, sommige ongelukkig; de meesten wonen in het gebied tussen. Er zijn echter vier keer meer ongelukkige alleenstaanden dan mensen in een partnerschap. En de meeste alleenstaanden hebben last van eenzaamheid. De volgende stappen werken voor zowel alleenstaanden als mensen in relaties. Het is ook belangrijk om te erkennen dat zelfs mensen in relaties zich soms eenzaam kunnen voelen.

Affirmaties hebben veel invloed op iemands leven, denken en doen. Als iemand zichzelf aanpraat dat hij niets kan, zal alles wat hij onderneemt ook daadwerkelijk mislukken. Als hij tegen zichzelf zegt: ‘ik ben niets waard’, zal hij weinig voor anderen betekenen. Maar als hij tegen zichtzelf zegt dat hij succesvol kan zijn, dan zal hij dat ook worden.

Dat is dan ook precies wat je met een affirmatie doet: iets hardop uitspreken wat je vanbinnen voelt of wilt voelen en zo dat gevoel versterken. Volgens de één is een affirmatie altijd positief, terwijl de ander stelt dat er ook negatieve affirmaties zijn. Dat ontdek je al gauw als je bij jezelf op zoek gaat naar affirmaties: zinnen die je uitspreekt of denkt die een overtuiging over jezelf weergeven - cursus positief denken.

Cursus Positief Denken

Positief Denken OefeningWorkshop Positief Denken

Als je erop let, heeft iedereen dergelijke affirmaties en spreekt die regelmatig uit. En vaak gedraagt men zich er ook naar. Iemand met de overtuiging dat hij of zij slecht is in tekenen, zal geen mooie tekening op papier krijgen. De motivatie mist immers om het nog te proberen.Negatieve affirmaties kunnen je leven dus negatief beïnvloeden. van negatief naar positief denken.

Als je al denkt: ‘dat valt bij mij wel mee’, is dat alvast een affirmatie die je eerst eens moet onderzoeken. Heb je echt geen negatieve affirmaties?De volgende stap is de bewustwording van de positieve affirmaties die je hebt, maar vooral van de positieve affirmaties die je mist. Ben je snel gestrest, dan is de affirmatie ‘ik ben altijd kalm en rustig’ misschien eentje die je je eigen moet maken.

Voor iemand die er nooit over heeft nagedacht kan dat een flinke uitdaging zijn. Talloze internetsites bieden dan ook affirmaties voor allerlei situaties. Of je nu wilt stoppen met roken, ziek bent of gewoon onzeker, affirmaties zijn er genoeg voorhanden. Uiteindelijk kun je alleen zelf de affirmatie bedenken die echt bij je past.

Als je het maar vaak genoeg herhaalt, word je steeds meer zoals je wilt zijn, zo claimen immers de talloze ervaringsdeskundigen.Helpt het denken dat je succesvol bent ook echt om succesvol te worden? Volgens velen kunnen affirmaties inderdaad veranderingen teweeg brengen. Natuurlijk helpt het niet direct als je in een verdrietige situaties tegen jezelf zegt: ‘ik ben blij’.

Maand Van De Spiritualiteit

Langzamerhand internaliseer je je woorden en maak je ze jezelf eigen. Daardoor ga je vanzelf geloven in je eigen gedachten en woorden en ga je je ernaar gedragen.Volgens sommigen helpen dergelijke affirmaties ook bij ernstigere problemen. Ze zouden in tijden van depressie en ziekte kunnen helpen om er bovenop te komen.

Positieve affirmaties kunnen bijdragen aan positieve gedachten. Hoe blijer en positiever iemand is, hoe meer endorfinen het lichaam gaat aanmaken. Die neurohormonen helpen het lichaam op allerlei gebieden: ze onderdrukken pijn en helpen het immuunsysteem. Zo kunnen affirmaties het lichaam wel degelijk helpen om tegen ziekten te strijden (cursus positief denken). Natuurlijk is een positieve affirmatie niet de sleutel tot genezing, maar wel een extra hulp om zware tijden door te komen en het lichaam te stimuleren niet op te geven.Het herhalen van affirmaties kan een vorm van mediteren zijn.

Spiritualiteit BetekenisDe Kracht Van Positief Denken

Dat kan worden uitgelegd als een staat waarin je heel bewust tot je diepste innerlijk afdaalt, een staat waarin het mogelijk is om je onderbewuste, je ruststaat, te veranderen. Als je in zo’n staat affirmaties steeds herhaalt, zouden ze inderdaad je onderbewustzijn kunnen veranderen en zo je eigen overtuigingen. Zo verandert je gedrag stukje bij beetje: succesvol, optimistisch en rustig.Tijdens de opleiding Levenscoach leer je hoe je clienten kunt begeleiden en hoe zij met behulp van affirmaties hun doelen kunnen realiseren..

Positief Leren DenkenSpiritualiteit Ontwikkelen
Positief Leren DenkenSpiritualiteit Betekenis

creëert een positieve mindset. Met positief denken ben je in staat om negatieve gedachten om te buigen in positieve gedachten. Het is de makkelijkste manier om succes en geluk in je leven te ontwikkelen. En toch kan het moeilijk zijn. Oefen jezelf met deze twee simpele regels en ontdek de kracht van positief denken! “Pushing through fear is less frightening than living with the underlying fear that comes from a feeling of helplessness.” – Susan Jeffers Positieve gedachten helpen je bij het bereiken van je doelen en te genieten van je leven.

Leren Positief Denken

Meer positieve gedachten zorgen voor meer succes en geluk in je leven. Je zit lekkerder in je vel, ervaart meer zelfvertrouwen en voelt je beter over jezelf. In de video hieronder vertel ik je over de kracht van positief denken en hoe je deze toepast met 2 simpele regels. Vond je dit een leuke video? voor nóg meer gratis tips en inspiratie - tips positief denken.

Toch denken we vaak negatief. Vergelijk je hoofd met de harde schijf van een computer. In je harde schijf wordt alles wat je in het verleden hebt meegemaakt, opgeslagen. Zowel de positieve als de negatieve gedachten. Je kunt bestanden van je harde schijf deleten, aanpassen of vernieuwen. Op die manier verandert de inhoud van je harde schijf.

heeft mij enorm geholpen bij het ontwikkelen van meer positieve gedachten. Hoe ziet jouw harde schijf eruit? Zit deze vol met negatieve of positieve gedachten? Vanaf jonge leeftijd kunnen we veel negatieve bestanden op onze harde schijf krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar het nieuws. Negentig procent van het nieuws is negatief. positief denken training.

Mensen willen opmerkelijke dingen zien, horen of voelen. Negatief nieuws heeft een hogere nieuwswaarde omdat ze als opmerkelijker worden beschouwd dan positief nieuws. Hoe meer negatieve bestanden je toelaat, des te meer negatieve gedachten je creëert. Je wordt bijvoorbeeld eerder bang om op reis te gaan of je begint steeds meer te piekeren over jezelf.

Positief Denken

En onzekerheid komt voort uit de negatieve gedachten die je over jezelf en de wereld hebt. Andersom werkt het precies hetzelfde. Meer positieve gedachten ontwikkelen zorgt voor meer zelfvertrouwen, geluk en dankbaarheid. Daardoor ben je in staat om snellere en betere keuzes te maken. En die keuzes leiden tot betere resultaten.

Daar heb je namelijk niets aan. Hoe kun je dat doen? En hoe sterk is de kracht van positief denken? Er zijn eenvoudig gezegd twee simpele regels om minder negatieve en meer positieve gedachten te ontwikkelen: Sluit jezelf af van negatieve invloeden Omring jezelf met positieve invloeden Door jezelf alleen bezig te houden met positieve gedachten maak je het leven eenvoudiger en leuker.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Top Shiatsu Massage Bij U In Maastricht

Published Jan 05, 21
6 min read

Hotstone Massage Maastricht - goede recensies

Published Jan 05, 21
6 min read

Wellness Massage Maastricht - goede recensies

Published Dec 30, 20
7 min read