Positief Denken Oefeningen

Published Sep 21, 20
6 min read

Spiritualiteit Betekenis

Dit gaan mensen veel meer waarderen dan dat je geeft en ondertussen ook iets terug verwacht - workshop positief denken. Geven zonder verwachtingen is zoveel fijner! Als jij dan iets terugkrijgt is het omdat een ander dat graag wil en niet omdat jij het verwachtte. Jezelf op de eerste plaats zetten klinkt zo egoïstisch maar als je het anders leest… Als ik geen fijn persoon ben, ik niet lekker in mijn vel zit… Als ik dan eerst aan mijzelf werk en dan blij kan zijn en rust kan uitstralen en dan ook een ander kan helpen daar heeft iedereen toch veel meer aan?! ( Ik ben er wel van overtuigd dat ik hier een leven lang aan kan werken 🙂 Maar alle kleine beetjes helpen toch?) Wat er gister gebeurde kun je alleen nog maar van leren, in .

(Lees punt 1 in dit blog, gaat over visualiseren.) Quote van Goethe:“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren.” Het is goed om je vaak te beseffen waar je bent, hoe jij je nu voelt en te beseffen dat je het goed hebt. Door dat te doen leef je bewuster in het nu.

Opleiding SpiritualiteitPositief Denken Oefeningen

Dat je ziet dat je elke dag eten op je bord hebt en dat je beseft dat je meer, veel meer, hebt dan dat je nodig hebt om te leven. Zet die glimlach op je gezicht en lach iedereen toe. Misschien ben je verrast over hoeveel mensen je een glimlach terug geven.

Mensen reageren zoveel positiever op jou en dat krijg je in alles terug. Maar ook: Door een glimlach op je gezicht te toveren haal je positieve energie in je lichaam naar boven. je gezicht ontspant, je ademhaling wordt langzamer en dieper. Je stimuleert een heel aantal positieve werkingen in je lichaam.

Probeer die lach ook echt te voelen!! Voel je die fijne energie en ontspanning die de glimlach veroorzaakt door je lichaam gaan!! En natuurlijk… Door te lachen komen er endorfines vrij in je lichaam. Dit is een natuurlijke pijnbestrijder en een stofje waardoor je je lekker gaat voelen. En wie wil dat nu niet?! Hoe dan ook….Ik zie mijn vrije week vol goede moed tegemoet 🙂 Dag 1 (een zaterdag) heb ik besteed aan deze blog,het genieten van de zon in mijn achtertuin en lekker niksen 🙂 Ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik graag wil doen deze week.

Positief Blijven Denken

Een tijdje terug had ik al een aantal mooie muurstickers besteld in India, die zijn binnen….de verf heb ik ook besteld maar dat is nog niet binnen… Daar kan ik dus nog niet mee beginnen in mijn sportruimte … maar ik kan wel sporten 🙂 Ik ga deze week een uitgebreid filmpje maken over hoe je makkelijk kan werken naar de hoofdstand! Dat beloofde ik al in deze blog over de Handstand die je echt moet doen!! Daarnaast is het perfect weer om mijn tuin zomer klaar te maken.

Een Maag-Darm-Leverarts zei eens tegen mij: ‘Ik zit altijd met twee petten op: voor de ene groep chronisch zieken ben ik een coach. Die boycotten een bord nasi voor de rest van hun leven omdat dat de eerste keer is misgegaan. Of blijven in de hoek van de bank zitten omdat ze denken dat dat wandelingetje echt niet lukt.

Die gaan door tot het gaatje, zonder ook maar een moment van rust te pakken. Ik behoorde bij de laatste groep; iedere keer weer moest ik worden afgeremd. Toen ik mijn arts een keer dol-enthousiast vertelde wat ik die dag allemaal al had gedaan, keek hij mij aan en zei, nee riep, ‘Ingeborg, dit-kun-jij-helemaal-niet!’ En dan nog dacht ik: hoezo? Je ziet toch dat het lukt? Ik zag het feit dat ik weer meer kon verzetten juist als een heel positieve ontwikkeling! Maar dat ondoordachte, onbesuisde gáán, moest ik in het begin van mijn herstel vooral bekopen met een grote terugval, de dag(en) erna.

Maar ook mijn positieve instelling heeft hierin beslist een heel grote rol gespeeld. Ik ben dankbaar en blij dat die positiviteit van nature in mijn karakter zit. cursus positief denken. Want hoe vaak ik niet heb moeten incasseren dat het toch nog niet zo goed ging als ik dacht… Een tweede factor voor mijn positieve mindset is het werk dat ik doe.

Blijf Positief DenkenPositief Leren Denken

Dat ik patiënten kan helpen om ook hun verhaal op papier te krijgen en er voor sommigen een levensdocument van te maken, is een ongelooflijk dankbare taak. Net na de periode van ernstig ziek zijn en tien weken ziekenhuis, was het wederom een arts die zei: ‘Het wordt tijd dat je voor jezelf kiest.

Positief Denken Training

Mede door die positieve mindset is mijn kwaliteit van leven hoog. Ik geniet volop en schiet bij het minste of geringste vol: als mijn volwassen dochter hand in hand met mij door de stad loopt, of toen mijn vriendin en ik na een paar dagen Rome aan elkaar vertelden hoe gaaf het was geweest. positief denken oefening.

De tranen liepen mij over de wangen toen we met alle kinderen plus aanhang deze zomer op safari in Zuid-Afrika waren. Dat we dit kunnen en mogen meemaken. ‘Nee hè, daar gaat ze weer!’ hoor ik de jeugd dan al roepen. Maar op datzelfde moment zag ik toch volgens mij ook een paar anderen even iets wegslikken.

SpiritualiteitKracht Van Positief Denken
Spiritualiteit TestSpiritualiteit Betekenis

Of doe onderstaande eenvoudige oefening:> Neem een moment voor jezelf en zoek een plek waar je goed zit of staat. Het hoeft niet per se een rustige plek te zijn.> Kijk om je heen: wat zie je, waar ben je? Probeer daarbij te glimlachen.> Neem de tijd om te genieten van het feit dat je even kunt kijken en niet mee hoeft te doen. positief denken oefening.

Ingeborg Kuys (’66) heeft sinds 1999 de chronische darmziekte colitis ulcerosa. In 2004 belandde ze hiervoor zes weken, en door de complicaties later nog eens vier weken, in het ziekenhuis. Een periode met veel medicatie en een langdurig herstel volgde. Gelukkig heeft zij de ontstekingen al jaren onder controle. Ingeborg is schrijfster en heeft diverse boeken geschreven over verschillende ziektebeelden, zowel voor volwassen als kinderen.

Positief in het leven staan, dat doet wat met je gezondheid. Dat zit hem in de kracht van positief denken: dat geeft je positieve energie en een gelukkig gevoel. Soms is het alleen lastig om elke dag maar positief te zijn. Door omstandigheden kan je soms niet lekker in je vel zitten.

Tips Voor Positief Denken

Je moet positief leren denken, maar hoe doe je dat? Simpelweg door negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Welke positief denken tips zijn er? De ene persoon staat positiever in het leven dan de ander. Je omgeving en situatie spelen hierin een belangrijke rol. Je kunt ongelukkig zijn met een situatie waarin je momenteel zit.

Probeer dan toch de positieve dingen in te zien. Bedenk waar je dankbaar voor bent. Misschien heb je nu ineens tijd voor dingen waar je eerst niet aan toe kwam. Geeft het je wel de ruimte om eens goed na te denken over wat je echt wilt. Ook een depressie of burn out kunnen zorgen voor meer negatieve gedachten.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Top Shiatsu Massage Bij U In Maastricht

Published Jan 05, 21
6 min read

Hotstone Massage Maastricht - goede recensies

Published Jan 05, 21
6 min read

Wellness Massage Maastricht - goede recensies

Published Dec 30, 20
7 min read