Opleiding Spiritualiteit

Published Sep 29, 20
6 min read

Wat Is Spiritualiteit

Deze 10 oefeningen, opgesteld door Dr. William Cole, helpen je daarbij op weg:Bewustzijn is als een spier – hoe meer je het traint, hoe sterker het wordt. Met mindfulness en meditatie kun je je bewustzijn helpen groeien. Zo kom je er langzaam achter dat je niet je gedachten bent, maar dat je er ook boven kunt staan om ze te observeren.

Als je jezelf kleineert heeft dit invloed op je gezondheid en je leven, dus heb jezelf lief!Negatieve gedachten of angsten kunnen invloed hebben op je gezondheid. Of je nu bang bent om te falen, of voor verantwoordelijkheid: je zult zien dat het de moeite waard is om je angsten onder ogen te komen.Door de komst van het internet kunnen we nu op elk moment van de dag alles opzoeken, kattenplaatjes kijken, obscure documentaires zien, mooie yogafoto’s bewonderen en de laatste krantenartikelen en boeken lezen.

Tijd Voor Spiritualiteit

Dit is vaak een manier om het hier en nu te negeren, en het weerhoudt je ervan om boven zich herhalende gedachten te staan. Beperk je internetgebruik daarom met een internet detox.Nadat je je eigen gedachten en je social media gebruik hebt verminderd, kun je de tijd die je overhoudt vullen met oefeningen in stilte.

Bijvoorbeeld door te luisteren naar klassieke of meditatieve muziek, een blije podcast, door het lezen van een zelfhulpboek of door even stil te zijn. Onderzoek bevestigt dat we nieuwe verbindingen in ons brein kunnen maken als we iets regelmatig herhalen, dus maak positiviteit een gewoonte.De mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt kunnen je opbeuren of juist naar beneden halen.

Geheim Van Positief Denken

De tweede groep is een groep waar jij een positieve invloed op hebt, en de laatste groep kan een negatieve invloed hebben op jou. Wees je daar bewust van, en neem gepaste afstand van mensen die bijna altijd negatief zijn of die alleen over zichzelf praten. Geef ze liefde, maar vanaf een gepaste afstand.Het maakt niet uit hoe oneerlijk het leven je heeft behandeld: als je je onterecht behandeld voelt en in gedachten over dit onrecht blijft hangen, heeft dit een negatieve invloed op je lichaam.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is heel bevrijdend om niets persoonlijk op te nemen.Compulsieve negatieve gedachten kunnen je de hele nacht ophouden. Yoga, meditatie en down time voor je naar bed gaat helpen je met in slaap vallen en blijven. Zorg dat je je tv en telefoon uitzet voordat je gaat slapen, en leg in plaats daarvan een boek bij je nachtkastje.Alles wat je eet, heeft invloed op je lichaam en op je gedachten.

Blijf Positief Denken

Cursus Positief DenkenTips Voor Positief Denken

Nee, ja maar, echt niet, onwaarschijnlijk, dit zijn allemaal woorden die passen bij mensen met een sceptische of negatieve manier van denken. Op zich is er niets mis mee om kritisch naar je omgeving te zijn, maar als je alleen nog maar kritisch kunt denken kan dit omslaan in negatief denken (positief denken oefeningen).

Leren om positiever te denken is dan de oplossing.In dit artikel ga ik in op positief denken en hoe meditatie je daarmee kan helpen. Als je iemand iets voorstelt om een bepaald doel te behalen en diegene begint gelijk met “nee” als antwoord dan laat dit zien dat hij geen positieve verwachtingen heeft over het bereiken van het doel.Positief denken is juist het tegenovergestelde - geheim van positief denken.

De Kracht Van Het Positief Denken

Iemand die positief denkt bedenkt dan gewoon weer een nieuw plan.Iemand die negatief denkt kan bij een faalmoment juist denken: Zie je wel, dat plan was waardeloos en zal zijn doel naar beneden bijstellen of zelfs een heel ander doel bedenken. Of zelfs opgeven en stoppen met ideeën hebben.Dit is erg jammer, want daardoor sta je eigenlijk jezelf in de weg.Deze inleiding in wat positief denken is hint al een beetje naar de kracht van positief denken.

Positief DenkenPositief Denken Tips

Door positief te denken bedenk je namelijk veel minder obstakels die je moet overwinnen om je doel te behalen, dat is toch een stuk rustgevender dan “eerst moet ik dit doen, dan moet ik dat doen.” Uiteindelijk moet je gewoon “doen” en dat is het.Doordat je minder dagelijkse stress hebt zal je gezondheid erop vooruitgaan.Omdat je gaat merken dat dingen inderdaad lukken ook zonder dat je eerst allerlei negatieve gedachten hebt over het proces ernaartoe krijg je meer zelfvertrouwen.Door minder negatieve gedachten wordt je ook gelukkiger.Doordat je nu meestal pas een beslissing hoeft te maken als een probleem zich daadwerkelijk aandient wordt je beter in het maken van beslissingen.Soms heb je niet echt een ‘hoger doel’.

Spiritualiteit Betekenis

Luidt het welbekende gezegde. In gezegdes zit altijd een grote kern van waarheid :).Positief denken betekent ook niet dat je niet nadenkt over negatieve gevolgen van een bepaalde actie. Je gaat er gewoon niet van uit dat het aller ergste gaat gebeuren.Positief in het leven staan en positief denken begint met het weten wat positief denken is.

Als je nu begint met een soort rare redenatie om geen antwoord te hoeven geven op deze vraag, dan val je gewoon onder pessimist maar wil je dat niet zijn.Op zich is dat een goed begin, want dat betekent ook dat je wilt veranderen en positief wilt leren denken.Positief denken begint met de gedachten die je hebt.

Spiritualiteit Test

Gedurende de dag schieten er allerlei gedachten door je heen. Deze kunnen positief en negatief zijn, als deze vooral negatief zijn kan het handig zijn om te leren hoe je positief moet denken.Gedachten kunnen bijvoorbeeld logisch zijn op basis van je kennis en een redenatie. positief denken oefening. Andere gedachten kunnen gebaseerd zijn op overtuigingen die niet kloppen.Het is belangrijk om negatieve overtuigingen en gedachten los te laten.

Dit gebeurt al na een maand mindfulness meditatie toe te passen. Stress en gedachten over dingen uit het verleden die je blijven achtervolgen worden erdoor verminderd.Uit onderzoek(3) bij studenten blijkt ook dat mindfulness meditatie, zittende meditatie en liefde en vriendelijkheid meditatie helpt om negatieve gedachten te verminderen en om hoop, positief denken, te vergroten. spiritualiteit test.In 2010 is er een onderzoek (4) uitgevoerd naar meerdere vormen van meditatie en hun effect naar gedachten en of je daar dan een negatief gevoel of gedachte bij krijgt.

Nieuwe Spiritualiteit

Hoe Positief DenkenPositief Denken Training
Hoe Positief DenkenGeheim Van Positief Denken

Dit werkte beter dan liefde en vriendelijkheidsmeditatie en spierontspanning, zoals dat gebeurt bij de pose van het lijk bij yoga.Daarnaast blijkt ook dat meditatie je overtuigingen over dat je iets wel of niet kunt uitvoeren verbetert (5). Je zelfvertrouwen in je eigen kunnen zal er dus door verbeteren.Nu wil je natuurlijk ook snel beginnen met positief denken.

Door positieve overtuigingen te herhalen, als een soort mantra bijvoorbeeld, kun je ervoor zorgen dat de juiste positieve overtuigingen je gedachtegang beïnvloeden.Herhaal bijvoorbeeld:Ik verdien gelukIk verdien liefdeIk verdien succesFalen is super vervelend en soms wil je dan gewoon lekker wegkruipen en nooit meer naar buiten komen. Helaas zal de realiteit je dan snel inhalen, want als je niets doet, niet werkt, niets probeert dan beland je vanzelf in de problemen.In plaats van falen zien als iets waardoor je jezelf helemaal mag terugtrekken, zie falen als iets waar je iets van kunt leren.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Top Shiatsu Massage Bij U In Maastricht

Published Jan 05, 21
6 min read

Hotstone Massage Maastricht - goede recensies

Published Jan 05, 21
6 min read

Wellness Massage Maastricht - goede recensies

Published Dec 30, 20
7 min read